Podávejte křehkou a šťavnatou pečenou krůtu, aniž byste se museli starat o gril.
Rychlé informace
Čas přípravy 30 m
Čas vaření 1h 30m
Sezónní Podzim
Kategorie Drůbež
Ingredience
Pro 10 osob
- 5,5kg krůta
- 2 plátky nesoleného másla (mírně změkčené)
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 lžíce čerstvé šalvěje (jemně nasekané)
- 2 lžíce čerstvého rozmarýnu (jemně nasekaného)
- 2 lžíce čerstvého tymiánu (jemně nasekaného)
Pokyny k přípravě
- Ve velké míse smíchejte máslo, citronovou šťávu, citronovou kůru, šalvěj, rozmarýn a tymián. Sůl a pepř podle chuti. Důkladně promíchejte a zchlaďte.
- Umístěte krůtu prsy dolů na prkénko a pomocí nože nebo kuchyňských nůžek nakrájejte podél každé strany páteře a odstraňte ji. Otočte krůtu a zatlačte dolů na prsa, abyste ji vyrovnali. Ořízněte přebytečnou kůži.
- Přejeďte prsty mezi kůží a masem, abyste je oddělily. Citronové bylinkové máslo rozetřete přímo na maso a zatlačte na kůži. Zbývající směs rozetřete na vnější straně kůže.
- Krůtu zabalte do potravinové folie a vložte do hliníkového pekáče. Umístěte do mrazáku.
Pokyny k vaření
- Nastavte gril pro nepřímé vaření a zahřejte na 325-350 ° F (162-177°C). Umístěte odkapávací pánev pod rošt na vaření.
- Odstraňte potravinovou fólii z krůty a položte ji nahoru na rošt na vaření.
- Pečte po dobu 90 minut nebo dokud prsa nedosáhnou vnitřní teploty 160 ° F (70°C).
- Vyjměte krůtu z grilu a volně zabalte do alobalu. Nechte odpočívat 20-30 minut.
- Odřízněte nohy, stehna, křídla a odložte je stranou. Odřízněte prsní maso a podávejte.