Podávejte křehkou a šťavnatou pečenou krůtu, aniž byste se museli starat o gril.

Rychlé informace

Čas přípravy 30 m

Čas vaření 1h 30m

Sezónní Podzim

Kategorie Drůbež

Ingredience
Pro 10 osob
  • 5,5kg krůta
  • 2 plátky nesoleného másla (mírně změkčené)
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 2 lžíce čerstvé šalvěje (jemně nasekané)
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu (jemně nasekaného)
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu (jemně nasekaného)
Pokyny k přípravě
  1. Ve velké míse smíchejte máslo, citronovou šťávu, citronovou kůru, šalvěj, rozmarýn a tymián. Sůl a pepř podle chuti. Důkladně promíchejte a zchlaďte.
  2. Umístěte krůtu prsy dolů na prkénko a pomocí nože nebo kuchyňských nůžek nakrájejte podél každé strany páteře a odstraňte ji. Otočte krůtu a zatlačte dolů na prsa, abyste ji vyrovnali. Ořízněte přebytečnou kůži.
  3. Přejeďte prsty mezi kůží a masem, abyste je oddělily. Citronové bylinkové máslo rozetřete přímo na maso a zatlačte na kůži. Zbývající směs rozetřete na vnější straně kůže.
  4. Krůtu zabalte do potravinové folie a vložte do hliníkového pekáče. Umístěte do mrazáku.
Pokyny k vaření
  1. Nastavte gril pro nepřímé vaření a zahřejte na 325-350 ° F (162-177°C). Umístěte odkapávací pánev pod rošt na vaření.
  2. Odstraňte potravinovou fólii z krůty a položte ji nahoru na rošt na vaření.
  3. Pečte po dobu 90 minut nebo dokud prsa nedosáhnou vnitřní teploty 160 ° F (70°C).
  4. Vyjměte krůtu z grilu a volně zabalte do alobalu. Nechte odpočívat 20-30 minut.
  5. Odřízněte nohy, stehna, křídla a odložte je stranou. Odřízněte prsní maso a podávejte.